E-Ticaret ve Sosyal Medya
  • 21 Kasım 2022

E-Ticaret ve Sosyal Medya

E-Ticaret ve Sosyal Medya Optimizasyonunuz nedir? E-Ticaret Satışlarını nasıl yükseltirim? Sosyal Medyanın E-Ticaret Sitenize yararları nedir?

E-Ticaret Sitenizi Facebook ve Instagram’daki etkinliğini nasıl optimize edebileceğinizi biliyor musunuz?

Başka yerde aramayın! Sosyal Medya için yapmış olduğunuz yatırımların sizin için doğru olup olmadığını ve doğruysa sosyal medya pazarının neresindesiniz? ve hedefinize nasıl ulaşacaksınız?

Tüm bu soruların cevabı olacak makalemiz E-Ticaret ve Sosyal Medya’da sizi bekliyor.

Facebook, Instagram, Twitter veya Tiktok E-Ticaret Siteniz için doğru olan sosyal medya platformu hangisi?

E-Ticaret Sitesi için Sosyal Medya Platformları

Online Satış kanalları artık kendi aralarında da birçok farklı yol ve strateji belirlemek zorunda kalmış durumda. E-Ticaret sitelerinin artışı ve kullanıcı beklentileri değişkenlik göstermesi E-Ticaret İşletmelerinin de yeniden pazarlama stratejisi ve sürekli deneme yapmasını gerektiriyor.

Özellikle Pandemi sonrası E-Ticaret kullanımı artık yaş kitlesi aşamasını da aşma durumuna geldi. Markalar E-Ticaret siteleri ile fiziksel mağaza giderlerini düşürmek ve daha uygun maliyetlerle yüksek satış elde etmeyi hedeflemekte.

Aynı zamanda E-Ticaret müşterileri de daha fazla ürünü daha uygun fiyatlardan almak istiyor.

Bu iki benzer beklenti ile ortaya çıkan en büyük etken E-Ticaret ve Sosyal Medya ile satışları güçlendirme ve marka bilinirliğinin oluşturulması oldu.

Facebook, Instagram, Youtube ve Tiktok gibi sosyal medya uygulamaları ile içerik üreticileri ve markaların ortak kampanyaları kullanıcı kitlesini harekete geçirmekle kalmayıp marka bilinirliği ve güvenini ortaya çıkarmış durumda.

Influencer Pazarlama ile markalar istedikleri ürün, hizmet ve kampanyayı kendileri için uygun olan sosyal medya kitlesine ulaşmak için oldukça verimli maliyetlerle yapması mümkün.

E-Ticaret siteleri belirli yazılımsal destekler ve teknolojiyi doğru kullanarak Sosyal Medya platformlarında ücretli içerikler vererek sürekli olarak kullanıcıları markalarını gözden geçirmesi ve E-Ticaret sitelerini ziyaret etmeye davet ediyor.

E-Ticaret ve Sosyal Medya reklam kampanyaları, Influencer pazarlama ve ücretli ortaklıklar ile artık markaların ürün ve hizmetlerini doğrudan satış yapabilmesi için oldukça kolaylaştırmakta.

Eskişehir E-Ticaret Siteniz ve Sosyal Medya Hesaplarınızın doğru şekilde kullanmak, pazardaki doğru yere ulaşmak için Modeno Digital olarak hep yanınızdayız!

E-Ticaret ve Sosyal Medya faydaları

Başlıca Faydaları:

  1. Geniş Kitlelere ulaşmanızı sağlar
  2. Kişiselleştirilmiş Reklamlar verme imkanı sağlar
  3. Hedef Kitle seçebilirsiniz
  4. Düşük Maliyetlerle daha fazla reklam verebilirsiniz
  5. Geri Dönüşüm Oranı oldukça yüksektir

Her E-Ticaret işletmesine göre farklı şekilde kullanım ile fayda sağlayabilen E-Ticaret ve Sosyal Medyanın ortak kullanımı bu nedenle oldukça önemli bir hal almıştır.

E-Ticaret ve Sosyal Medya nasıl optimize edilir?

Öncelikle E-Ticaret altyapınızın nasıl programlandığına bakmalısınız.

Hazır paket E-Ticaret altyapısına sahip olan bir web sitesine sahipseniz bunu yapmanız neredeyse imkansız!

Çünkü paket olarak satılan E-Ticaret sistemleri uygun maliyetli gibi gözükse bile hem altyapı hem veri depolaması tarafında size erişim verilmeyen sistemlerdir.

E-Ticaret Web Sitenizin mevcut kullanıcıları, yeni gelecek kullanıcılar ve ürünleriniz ile alakalı tüm veri aslında size ait bir veri havuzunda değil Hazır E-Ticaret Paketlerini almış olduğunuz kuruluşların veri merkezlerinde depolanmaktadır.

Bu konuda en çok yaşanan sorun olan sistemden çıkmak ve sonrasında satışlarınız, ürünleriniz ve en önemlisi müşteri verilerinizin size verilmemesidir.

Elbette bu veri durumu ile alakalı yaşanan sorunlar tüm hazır E Ticaret sistemi satıcılarını kapsamamaktadır.

Genel sorun SEO ve Sosyal Medya Optimizasyonu anlamında yaşadığınız sorunlardır. Web Sitenizi istediğiniz şekilde yönetip güncel teknolojileri anında entegre etmeniz için size ait bir web altyapısı ve veri depolama alanına ihtiyacınız var.

Ancak bu şekilde E-Ticaret ve Sosyal Medya tarafını koordine şekilde yönetebilir ve yatırımlarınıza doğru karşılıkları alma fırsatı oluşturabilirsiniz.

E-Ticaret ve Sosyal Medya

E-Ticaret ve Sosyal Medya

Sosyal Medya ile satışlarımı nasıl artırabilirim?

Pazaryerleri ve Online satış platformları ile alakalı yapılan en büyük hatalardan biri sadece tek yönlü bir planlama ile işletmenizi hedeflediğiniz yere ulaşacağının düşünülmesidir.

E Ticaret Web Sitenizin satışlarını artırmak için öncelikle yapılması gereken sosyal medya hesaplarınızın tam ve doğru şekilde açılmasıdır.

Daha Sonra Sosyal Medya Hesaplarınızı Web Sitenize Optimize etmeniz gerekir.

E-Ticaret ve Sosyal Medya Reklamlarınızı birlikte planlamalı ve belirli dönemsel test niteliğinde kampanyalar düzenlemesiniz.

Sosyal Medya ve Web Sitenizde düzenlemiş olduğunuz kampanyalar ile hedef kitlenizi belirler ve hedef kitlenize yönelik kampanyalar üzerine yoğunlaşıp daha verimli reklamlar verebilirsiniz.

Modeno Digital Eskişehir E-Ticaret Web Sistemleri ile sadece bir web desteği değil tüm platformların entegre şekilde çalışacağı bir online satış desteği verir.

Web Sitenizi ve Sosyal Medya Hesaplarınızı doğru şekilde optimize etmeniz başarıya ulaşabilmeniz için en önemli yollardan biridir.

 

Unutmayın Eskişehir E Ticaret Web Tasarımı Ajansları 2’ye ayrılır Modeno Digital ve Diğerleri…